Jdi na obsah Jdi na menu

Kvído 24-28. 7: Podivný pejsek s kopejtky

10. 7. 2011

Panička s páníčkem jeli jako dozor na školní výlet a já jsem u toho nesměl chybět. Byl jsem pasován do role zdravotního psa. Nejdřív mě čekala první jízda autobusem. Vlastně to bylo bezva, protože panička měla pro mě připravené sušené vepřové ouško. Trvalo mi 58 minut a 31 vteřin, než jsem ho celé zvládnul. Tak mě to unavilo, že jsem pak usnul na podlaze autobusu a spal až do cíle. Všichni jsme byli spokojení, já, že jsem si tak pochutnal a páníčkové, že jsem neopustil svoje místo.

V Úbislavi jsme bydleli ve skvělé dřevěné boudě, kde jsme paničce došáhl do postele, takže jsem s ní mohl spát pod peřinou. Vždycky když usla, vloupal jsem se k ní a přitulil se na rameno. Sice mě vždycky, když se probudila, poslala pryč, ale pak zase usla a já mohl chrupkat zase s ní. Když ona tak hezky voní a ta její peřinka je taková teploučká...

Na výletě jsem si udělal hodně kamarádů. Největší kámoš je flat Cheiron, kterej byl jen o pár měsíců starší než já. Nejdřív jsem se ho bál. Byl přece tak veliký! Ale pak jsem zjistil, že je to fajn parťák na lumpárny. Celé hodiny jsme se honili a škádlili na trávě. Moje nejoblíbenější hra byla zahnat Cheirona pod schody a kousat ho do oušek. Však to uvidíte na fotkách.

Kromě Cheirona jsem se seznámil i s Jůlinkou. To byl ale fakt divnej pes, respektive fenka. Měla veliký oči a ooobrovské uši, na které jsem nikdy nedosáhnul. Víte, jak máme měkké tlakpy? Tak Jůlinka je měla strašně tvrdé a bez prstíků. Myslím, že to ani žádné tlapky nebyly. Taky strašně divně štěkala. Když jsem jí slyšel poprvé, myslel jsem, že se někde rozjíždí lokomotiva. Jůlinka se celé dny procházela po trávě a neustále ji okusovala. Pár hodin jsem jí napodoboval, ale pak mě začalo strašně bolet bříško a všechno to zelené muselo horem ven... Ale byla s ní velká sranda. Cokoli jsme s Cheironem vymysleli, hned se přidala. Nejvíc jí bavilo okusovat s námi kusy dřeva a sbírat šišky.

Na výletě jsem taky vyšel na Javorník a vůbec jsem se celé dny nezastavil. Bylo to skvělý a už se těším na další výlet!

Tady jsou nějaké fotky a moje seznámení s Jůlinkou:

Úbislav  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fabi - :-)

15. 7. 2011 21:00

Tak ten oslík je teda super!!!...
Moc Vám to oběma s Kvíďuchem sluší, vypadáte spokojeně...to je bezva!!