Jdi na obsah Jdi na menu

Kvídova výstavní premiéra

31. 5. 2012

26. 5. proběhla v Litoměřicích výstava pejsků Nord Bohemia Canis. Pro nás to byla úplně první výstava, na kterou jsme byli přihlášení a druhá výstava psů vůbec. Začátek byl ve znamení velkých zmatků, jak už je u nás pravidlem, na které si zvykli všichni kolem, jen ne my. Z neznámých příčin nám nejdříve nedorazilo oficiální pozvání. Pak jsme tradičně zaspali, protože jsme si nenařídili budíka. A vrcholem bylo bloudění po litoměřickém výstavišti. Nečekali jsme totiž, že tam bude tolik lidí! Ale my naštěstí máme paní chovatelku Jeřábkovou, od níž Kvída máme, resp. od její Cibulky, a ta nás několikrát zachránila. Nejen že mi poskytla cenné rady, jak se na výstavu připravit a odpovídala obratně a vstřícně na mé e-maily, ale hlavně nás našla, ochytila, nasměrovala, uklidňovala, chválila, vodila a jinak radila. Tímto bych paní Jeřábkové chtěla moc poděkovat za opravdu nadstandardní péči!

Kruh č. 9 a naše č. 10 slibovalo relativně rychlý průběh. Ale bylo to rychlejší, než jsme čekali. S Kvídem jsem si zkusila chození v kruhu i postoj na nečisto. Relativně na nám to šlo, když zvážím ty milióny pachů kolem. A pak už to bylo šup šup a už jsme jeli na ostro. Posuzoval nás snědý elegantní muž, který příliš nemluvil česky, ale evidentně se mu líbí čeští psi. Po našem krhuhu mladých jsme byli odsunuti na závěrečnou předváděčku celého plemene. A pak jsme dostali hodnocení. Vyšla jsem z kruhu a nestačila se divit:

"Dobrý pes, dobré proporce, správný stav hlavy, nedostatečná horní linie (Já vím, že se hrbí... Nezná někdo Vojtovu metodu na psy?), dobré úhlení, pohyb a temperament." Sečteno a podtrženo Výborný 1 a ještě jsme dostali CAJC (=čekatelství Českého junior šampióna) včetně medajle. Byli jsme víc než spokojení. Já jsem byla přímo dojatá. A to je to jen pes. Jsem zvědavá, co budu dělat, až přijdou děti. Asi budu ta příšerná matka, jak se rozbrečí i u zavázané tkaničky...

Na výstavě nechybělo focení s Limetkou a závěrečná promenáda. Kvído si pak zbytek dne užíval u Labe, resp. spíš v Labi. Tady jsou fotky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář